Forum Altaron.pl

Forum Altaron.pl (https://forum.altaron.pl/index.php)
-   Poradniki (https://forum.altaron.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   [pvp] Skróty klawiszowe (https://forum.altaron.pl/showthread.php?t=23781)

Kierka250799 22-01-19 22:15

Skróty klawiszowe
 
Oto lista skrótów klawiszowych, którymi można posługiwać się w nowym kliencie gry:
  • Strzałki lub WASD - chodzenie
  • Ctrl+G - lista postaci
  • Ctrl+N - zmiana wyświetlania nazwy/paska hp itp postaci na mapie
  • Ctrl+B - okno walki
  • Shift+Up - przewijanie ostatnio napisanych wiadomości
  • Shift+Down - przewijanie ostatnio napisanych wiadomości
  • Shift+Left/Right - edycja pola tekstowego, przewijanie kursora tekstu w lewo/prawo.
  • Tab - następne okno wiadomości
  • Shift+Tab - poprzednie okno wiadomości
  • Ctrl+O - wyświetla listę kanałów
  • Ctrl+E - włącz/wyłącz tryb chatu
  • Ctrl+H - kanał pomocy
  • Ctrl+A - zaznacz wszystko / obróć się (w trybie WSAD)
  • Ctrl+S - umiejętności / obróć się (w trybie WSAD)
  • Ctrl+D - obróć się (w trybie WSAD)
  • Ctrl+W - zamknij zakładkę / obróć się (w trybie WSAD)
  • Ctrl+R - łamanie zasad
  • Ctrl+K - hotkeye
  • Ctrl+Q - wyloguj
  • Ctrl+L - wyloguj
  • Alt+Strzałki - przesuwa minimapę
  • Ctrl+M - minimapa
  • Ctrl+P - VIPy
  • Ctrl+Y - raport nadużycia (dla uprawnionych)

Rahilux 22-01-19 22:47

Ctrl + z - do bugów

Catthon 22-01-19 23:50

Tylko nigdzie ich nie wysyła...

Kierka250799 23-01-19 05:47

To już mały szczegół, ale widnieje taka opcja. Naprawi się to ;)

Catthon 23-01-19 07:47

Ale sugeruję usunąć ją tymczasowo, skoro tak zgłoszone bugi nigdzie nie trafiają.

mexiunio 23-01-19 11:14

Ogólnie shift służy do edycji pola tekstowego, shift left przewija kursor tekstu w lewo, a shift right w prawo

Kierka250799 23-01-19 11:56

Komenda usunięta.

@mexiunio
To można raczej zrobic normalnymi strzałkami.

mexiunio 23-01-19 19:44

Cytat:

Napisał Kierka250799 (Post 172069)
@mexiunio
To można raczej zrobic normalnymi strzałkami.

Nie można, bo się postać rusza.

Kierka250799 23-01-19 21:14

Cytat:

Napisał mexiunio (Post 172091)
Nie można, bo się postać rusza.

Okey, poprawa. Tak było w starym kliencie. Umieszczę informację, dzięki! :)


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:49.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin