Witaj w Altaronie!
Znajdujesz się na krawędzi między światem realnym,
a magicznym Altaronem. Zrób krok do przodu i przeżyj
niesamowitą przygodę!
|
Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11-09-14, 00:35 | #1 |
Filmy i seriale, który każdy powinien obejrzeć
Liczę na to, że temat nie umrze i mam nadzieję, że będziecie wpisywać ciekawe tytuły
Postaram się co jakiś czas wrzucić kilka filmów i seriali. Komentować, pisać, narzekać, dyskutować Filmy: 1. Incepcja [sf] 2. Niezgodna [sf] 3. Pan życia i śmierci [sensacyjny] 4. Igrzyska Śmierci [sf/dramat] 5. Wiadomości Onion [komedia] Seriale: 1. Odwróceni [kryminalny] 2. Pitbull [kryminalny] 3. Simpsonowie [animowany dla dorosłych]
R.I.P. Altarony :< Niezapomniane chwile, niezapomniani ludzie i przygody... GG 40756490 Ostatnio edytowane przez Mcree ; 26-10-14 o 12:54 |
|
11-09-14, 01:49 | #2 |
Emerytowany Techniczny
|
Moje tereny!
Jeśli chodzi o bardzo dobre filmy kina bardziej nowoczesnego to kilka przychodzi mi na myśl na chwilę obecną: Ukryty tekst: Seriale, to z takich lepszych i raczej wszystkim znanych to: Ukryty tekst: Podlinkowałbym swój spis filmów z Filmwebu, ale jednak nie. |
11-09-14, 06:37 | #3 |
|
Homeland - mega :)
House of Cards - to samo :) Ja polecam jeszcze z seriali : Suits Alive
11-09-14, 07:05 | #4 |
|
Film - TED
Serial - Ray Donovan |
11-09-14, 08:53 | #5 |
|
Seriale, które nikomu przedstawiać nie trzeba:
Gra o Tron - BEST EVER Breaking Bad - BEST EVER2 Właściwie to jedyne nowe seriale jakie oglądam/oglądałem ^^. Z filmów to wszystkie Quentina Tarantino (a raczej od Wściekłe Psy w górę). Kultowe polskie komedie jak Kiler, Kilerów Dwóch, Chłopaki nie płaczą, Pieniądze to nie wszystko, E=mc2, Kariera Nikosia Dyzmy. Oczywiście filmy Barei, które najlepiej oglądać ze starszymi pokoleniami, bo czasem nie zawsze załapie się aluzje co do tamtych czasów. Kultowy Miś, Alternatywy 4 (serial), Co mi zrobisz jak mnie złapiesz, Poszukiwany poszukiwana. Obecne kino za to mnie nudzi. Choć autorzy chcą zakamuflować beznadziejny scenariusz ogromem efektów specjalnych i dziwnymi zawrotów akcji, to i tak te filmy to gówno. Rzadko kiedy trafi się na coś godnego uwagi, a to co pamiętam, wymieniliście wyżej. No, chyba, że bajki! Jak wytresować smoka - zajebiste! O, Ranczo - polski serial, jest na prawdę fajnie wyreżyserowany i nosi przesłanie. Pamiętajcie - książka wygrywa z kinem na każdym froncie :). |
11-09-14, 09:01 | #6 |
|
Z filmów polecam
Seven punds Skazani na shawshank Ojciec Chrzestny Jak wytresować smoka 1/2 Z seriali: Dexter Suits HIMYM(Jak poznałem waszą matkę bez ostatniego sezonu :P) Gre o tron Vikings Przyjaciele |
14-09-14, 23:04 | #7 |
Filmy.
1. Blow (kryminalny) 2. American Gangster (kryminalny) 3. Las Vegas Parano (surrealistyczny)<raczej dla ludzi mało wrażliwych 4. Człowiek z blizną (kryminalny) 5. Kokainowi kowboje (kryminalny) Większość z wyżej wymienionych tytułów to filmy oparte na faktach. ~Bonus~ 6. Osiem Części Prawdy (kryminalny) <jest to "inny" film niż przeciętny z TVN'u, może nie za ciekawa fabuła, ale montaż- a raczej przedstawione ujęcia z innych perspektyw dają sporo do myślenia Seriale. 1. Dr. House 2. Top Gear 3. Spadkobiercy (polski improwizowany)
16-09-14, 00:48 | #8 |
|
Ostatni Samuraj, polecam
|
27-09-14, 16:48 | #9 |
|
Dragon Ball!!!
|
27-09-14, 19:17 | #10 |
|
Sekretne okno
Dziewiąte wrota Source code District 9 Van Helsing Pozdrawiam i życzę miłego oglądania |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|