Witaj w Altaronie!
Znajdujesz się na krawędzi między światem realnym,
a magicznym Altaronem. Zrób krok do przodu i przeżyj
niesamowitą przygodę!
|
Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
06-12-14, 21:31 | #1 | |||
|
||||
Odwiedzin: 72172
|
07-12-14, 13:13 | #2 |
|
Świetna seria. Mam pytanie czy beda jakies nowe artykuly . A najlepiej jakas mala zapowiedz i 3 screeny ogolnie czekam na cos ciekawego .
|
07-12-14, 19:36 | #3 |
|
Jestem rozczarowany, naprawdę rozczarowany. Z pierwszymi artykułami wiele sobie obiecywałem po fabule Altaronu, lecz wygląda to tak, że krótko po rozpoczęciu jej tworzenia komuś się znudziło i poszedł na łatwiznę. Szkoda, że Abitańczycy podbili już wszystko prócz resztek Księstwa Altaronu, liczyłem na jakieś inne państwa a nie nudny bipolarny podział kontynentu Ertany.
|
07-12-14, 19:59 | #4 |
|
To, że cały kontynent został podbity, a ziemie wokół Neolithu są ostatnim bastionem ludzkości mówią NPC w grze. ;p
08-12-14, 14:51 | #5 |
|
Mi się fabuła podoba, chociaż im dalej od neolithu tym uboższa. Skoro to ostatni artykół z tej serii coś dodam.
Trochę pozanikały stare wątki. Ja bym pociągną wątek pradawnych elfów, wprowadził teren gdzie się przesiedlili po walce z inkwizycją. Może być to teren ukryty, gdzie szykują się do zemsty. To samo tyczy się smoków. -Brakuje mi podwodnej krainy, na jakimś brzegu wielkie rafy kolarowe, syreni i syreny, które zamieszkują ten przedziwny podwodny świat. -Też dodałbym tereny spowite mgłą, świat umarłych, najlepiej na południowym zachodzie. Reindar byłby miejsce gdzie moc tych terenów jeszcze sięga. -Wielkie pasmo wulkaniczne, też zróżnicowałoby to teren. - Wielkie pasmo gór, tereny zamieszkane przez jakiś latające stworzenia. - Jakieś zapadlisko, typu wielki kanion. - A także bardziej magiczne, teren porośniemy wielkimi grzybami, lub podniebne królestwo, gdzie chmury są tak gęste, że można na nich pływać statkami. - Tereny panowania wiatru, gdzie trąby powietrzne są żywe. Przestrzenie panowania energii, gdzieś gdzie występują ciągle burze, a mieszkańcy są bardzo przez to zautomatyzowani, wykorzystują energie piorunów. Generalnie więcej terenów objętych jakąś magią, czymś nienaturalnym. Odbiegającym od rzeczywistości. Kontynentem bym tego nie nazwał, a raczej wyspą. Wiem, że na tak rozciągniętym terenie można pracować lata, ale jednak bym go nie zamykał z 4 stron wodami, a jakimś pasmem rzek i gór dodał "tereny dzikie i niezbadane.
08-12-14, 18:00 | #6 |
|
@Merv
Masz rację, ale liczyłem że jest to wyolbrzymienie sytuacji, w pewnym sensie stawianie Księstwa Altaronu jako męczennika na kontynencie Ertany. W takiej sytuacji liczyłem na jakąś trzecią siłę. Jakieś państwo, które przygląda się sytuacji i póki co zachowuje neutralność. @sebastianix To już by była przesada. Na tak mały kontynent i tak już mamy za dużo. Na południu w Ajsorze będzie tundra, obecnie mamy dostępny obszar o klimacie umiarkowanym, dojdzie pustynia, sawanny oraz dżungla. Już teraz tego za dużo. |
09-12-14, 00:44 | #7 |
|
Sądzę, że o mechanice powie nam administracja przy update, nie w artykułach.
|
08-09-15, 08:35 | #8 |
|
Altaron vs. Gothic 3
Pozwolę sobie na twierdzenie, że artykuł dotyczący kontynentu, a raczej inspiracje na jego tworzenie zostały wzięte m.in z gry Gothic 3. Przykładem jest wzmianka o tym, że potężni magowie rezydujący w stolicy Ariaris nałożyli zaklęcie iluzji, przed najazdami Abitańczyków. Innym przykładem są nazwy ziem np. Ertana moim zdaniem to Myrtana z Gothica 3.
Oczywiście, było by zbyt pięknie i różowo gdyby Gothic 3 był jedyną inspiracją dla tworzenia świata Altaronu. Jeśli ktoś za inne gry RPG w których widzi podobieństwa, zapraszam do dyskusji. |
08-09-15, 09:50 | #9 |
|
Ja to widzę w Altaronie kilka rzeczy zaczerpniętych z Władcy Pierścieni:
- porównanie mapy Altaronu i mapy Angmaru (LOTRO) - potwory/bossy: drzewce/enty, szeloba Smoki, elfy, krasnoludy, gobliny itp. pomijam, występują one w niejednych grach/książkach.
20-10-15, 19:59 | #10 |
|
Wujku Marku! Opowiedz jakas nowa historie ^^
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|