Altaron

Witaj w Altaronie!

Znajdujesz się na krawędzi między światem realnym,
a magicznym Altaronem. Zrób krok do przodu i przeżyj
niesamowitą przygodę!

Connect with Facebook

Wróć   Forum Altaron.pl > Altaron.pl > Pytania i Odpowiedzi

Krótka Wiadomość
[2019-08-13 13:48] Informujemy ze w nocy z 13.08.19 na 14.08.19 w godzinach 00:00 do 04:00 w związku z pracami w serwerowni mogą nastąpić problemy ze stabilnością połączenia do serwerów gry. Zalecamy ostrożną rozgrywkę.

Komunikaty

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stare 05-08-18, 20:55   #1
Figovsky
 
Zarejestrowany: Lip 2013
Postów: 150
Domyślnie dlaczego ja

No więc dzisiaj dnia 05.08.2018 w godzinach popołudniowych zalogowałem się na Altaron. Niestety nie byłem zalogowany zbyt długo bo jak się okazało, altarony niemiłosiernie mi się tną. Altarony nie mogą się tnąć bo jak inaczej wysoko mierzyć i wbić level sto?

Ogólnie sprawa wygląda tak, że na windows xp jeszcze rok temu, altarony śmigały mi pięknie, a teraz używam windows 10 i altarony nie śmigają mi pięknie...


Gra tnie na wszystkich trybach zgodności począwszy od windows 95, a kończywszy na windows 8.
Uruchamiam program jako administrator.
Gierka tnie mi się na wszystkich dostępnych grafikach w kliencie, tj. directx5, directx9 i opengl. Gdzie na tym pierwszym psuje się wygląd gry. Fpsy zaś skaczą na wszystkich grafikach mocno, od 100 do 300fps.

Inne gierki śmigają mi bez zarzutów. Sterowniki mam zaktualizowane.

Niestety nie mam karty graficznej zintegrowanej.

Czy to znaczy, że altaron jest za stary na windows 10?

help pliz
Figovsky jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 05-08-18, 20:59   #2
Makon
 
Zarejestrowany: Kwi 2013
Postów: 164
Domyślnie

raczej wątpię, Siedze na pc zlorzonym w tym roku z windowsem 10 i expic sie da. nawet wbilem 10% lvla xD wiec chyba jakis problem ze cos Ci sie gryzie, moze jakis program.
Makon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 05-08-18, 21:12   #3
Rahilux
 
Avatar Rahilux
 
Zarejestrowany: Mar 2015
Skąd: yyyy, kochaw
Postów: 1,177
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do Rahilux
Domyślnie

Tu raczej chodzi o krypto...

o klient

to jest ta tibia właśnie xD

jakbyś umiał ładnie otc skonstruować pod altaron to byś zobaczył przeskok na 1k+ fpsow
__________________
Dokąd nocą
Tupta Jeż
GG:47212383
Rahilux jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 05-08-18, 21:21   #4
Veliothe
 
Avatar Veliothe
 
Zarejestrowany: Gru 2010
Postów: 304
Domyślnie

Ustaw równo limit 60 fps i openGL lub dopisz w skrócie do altaronu w miejscu element docelowy taki tekst:
\altaron.exe engine 1

Ja też mam windę 10 i też miałem kiedyś z tym problem, mnie pomogło rozwiązanie które podałem.

@edit:
jakie masz odświeżanie w monitorze? Spróbuj zmienić na niższe/wyższe.

Ostatnio edytowane przez Veliothe ; 05-08-18 o 21:27
Veliothe jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 05-08-18, 21:44   #5
Rahilux
 
Avatar Rahilux
 
Zarejestrowany: Mar 2015
Skąd: yyyy, kochaw
Postów: 1,177
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do Rahilux
Domyślnie

Odświeżanie mu nic nie zmieni, przez pewien czas jak miałem ustawione limity fpsów na 30 np albo 60 to i tak po 200 pokazywało.

Ten client to nie jest jakieś cudo.
__________________
Dokąd nocą
Tupta Jeż
GG:47212383
Rahilux jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 05-08-18, 21:50   #6
Figovsky
 
Zarejestrowany: Lip 2013
Postów: 150
Domyślnie

@Veliothe

Zrobiłem tak jak proponowałeś, niestety nic to nie pomogło.
Figovsky jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 06-08-18, 12:35   #7
Figovsky
 
Zarejestrowany: Lip 2013
Postów: 150
Domyślnie

Usunięcie avasta pomogło ze skaczącymi fps. Gierka jest płynniejsza, ale niestety nadal występuja (lekkie) przycięcia.
Figovsky jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 06-08-18, 14:52   #8
Shrime
 
Avatar Shrime
 
Zarejestrowany: Mar 2015
Skąd: J-Bie Zdr.
Postów: 203
Domyślnie

Skoro fpsy są ok, może gubisz jakieś pakiety w drodze do altaronu?
__________________
"Memories, they seem to show up so quick but they leave you far too soon "
Shrime jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 06-08-18, 14:59   #9
Figovsky
 
Zarejestrowany: Lip 2013
Postów: 150
Domyślnie

Nie wiem ziomek nawet jak to sprawdzić. Tibijka mi śmiga pięknie, a klient przecież ten sam. Altaron mi muli tak jakby mój komp był za słaby na altaronowe przygody. No, ale na windows xp tego problemu nie miałem, więc moim zdaniem raczej na pewno wina leży po stronie win 10, ale czemu z tutejszych zebranych tylko ja mam taki problem, tego nie wiem.
Figovsky jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Stare 06-08-18, 15:21   #10
Obles
Mistrz Gry
 
Avatar Obles
 
Zarejestrowany: Paz 2009
Skąd: Olimp
Postów: 2,165
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do Obles
Domyślnie

Cytat:
Napisał Figovsky Zobacz post
Nie wiem ziomek nawet jak to sprawdzić. Tibijka mi śmiga pięknie, a klient przecież ten sam. Altaron mi muli tak jakby mój komp był za słaby na altaronowe przygody. No, ale na windows xp tego problemu nie miałem, więc moim zdaniem raczej na pewno wina leży po stronie win 10, ale czemu z tutejszych zebranych tylko ja mam taki problem, tego nie wiem.
Klient Altaronu ma wspólnego z oryginałem jakieś 10%
__________________
To mówiłem ja, Sel'bo.
Obles jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)
 
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:40.


Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin