Forum Altaron.pl

Forum Altaron.pl (https://forum.altaron.pl/index.php)
-   Poradniki (https://forum.altaron.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Jak wrzucić swoje stare mapy do klienta OTC. (https://forum.altaron.pl/showthread.php?t=23289)

Rahilux 19-10-18 17:57

Jak wrzucić swoje stare mapy do klienta OTC.
 
Na wstępie chcę oznajmić, że nie byłoby tego tematu gdyby nie Wielki Stwórca jakim jest Pregusia, to jemu należą się podziękowania.




Usuńcie swój obecny plik minimap.otmm który znajduje się w folderze altaronu w %appdata%.

https://i.imgur.com/BVRNrbR.png


Teraz stwórzcie folder oldmaps (w folderze Altaron w %appdata%) i wklejcie wszystkie pliki które mieliście w folderze Mapy.

https://i.imgur.com/UHavSGT.png

W tym momencie logujecie się do gry, najlepiej poczekać chwilę w ekranie logowania, po jakichś 20 sekundach logujecie się do gry (może wystąpić brak odpowiedzi, ale spokojnie, to minie) i cieszycie się swoimi mapami.

Po tym wszystkim usuwamy folder oldmaps.

https://i.imgur.com/p7p4UOc.png

I możemy grać jak bozia chciała

https://i.imgur.com/47VU5fF.png

Jeśli komuś nie działa, lub nie chce się robić to macie link do mojej mapy:
https://www.mediafire.com/file/unoof...imap.otmm/file


Pyzy są smaczne.

Veliothe 19-10-18 18:17

Działa! dzięki wielkie ;x

3373722 19-10-18 18:27

Sztosik mordo gdyby sie dało dałbym łapkę w góre

6543134 19-10-18 19:43

Co to za lokalizacja? :D
http://s2.ifotos.pl/img/xDXDXDPNG_qwprwee.png
http://s5.ifotos.pl/img/xDAAAPNG_qwprwah.png

Wicher 20-10-18 11:47

mi nie dziala >:

edited: twoje mapy zaczytalo, thx

Uiop 20-10-18 11:51

Cytat:

Napisał Wicher (Post 169632)
mi nie dziala >:

Bo musisz ten klient ściągnąć z linku od Rahiluxa. Na tym co wczoraj ściągałem ze strony altaronu też nie działało, a tak działa.

Jarosh 20-10-18 12:37

Cytat:

Napisał Uiop (Post 169633)
Bo musisz ten klient ściągnąć z linku od Rahiluxa. Na tym co wczoraj ściągałem ze strony altaronu też nie działało, a tak działa.

W sumie dziwne, bo mi z linku ze strony altaronu zadziałało. Ba, nawet przerzucałem mapy z wirtualnego XP na fizyczny 10, gdzie miałem mapę szczątkową. Wyczyściłem folder Mapy i wrzuciłem wszystko z wirtualnego i do folderu Mapy i do folderu oldmaps.

pregusia 20-10-18 12:51

@Up
ale ten link od Rahiluxa to jest link do wersji ktorą sie pobiera ze strony ;p

Poprostu wczoraj ta wersja na stronie sie zmieniala kilka razy - dlatego ktos mogl miec klienta w ktorym to nie dziala - ot przyczyna.

Wicher 20-10-18 12:56

Cytat:

Napisał pregusia (Post 169639)
@Up
ale ten link od Rahiluxa to jest link do wersji ktorą sie pobiera ze strony ;p

Poprostu wczoraj ta wersja na stronie sie zmieniala kilka razy - dlatego ktos mogl miec klienta w ktorym to nie dziala - ot przyczyna.

Czyli, ze co? Najlepiej sciagnac jeszcze raz ze strony? Czy ten juz sam sie automatycznie aktualizuje do najnowszej wersji?

Rahilux 20-10-18 13:15

Czyli, że nie ma różnicy we wszystkich otc jakie były, po prostu ten link co dostałem od pregiego miał coś co pozwoliło skonwertować mapy z .map na .otmm

Ot cała filozofia, a jeśli nie chcesz pobierać otc enty raz, a podobają się moje świetne mapy, to pobierz je.


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:58.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin