PDA

Zobacz pełną wersję : [pvp i non-pvp] Altaron 3D - Projekt Minecraft


Yardi1993
18-10-13, 09:28
Altaron 3D - Projekt Minecraft

O projekcie
Swojego czasu brałem udział w projekcie Tibia 3D, którego nie byłem właścicielem. Został on w pewnym momencie zawieszony. Powodem tego mniemam był brak organizacji, zbyt dużo ludzi i samowolka w pracy, mimo wyznaczonych zasad. Mnie ten projekt zainspirował już dawno temu, do przeniesienia świata Altaronu w wymiary 3D, gdyż jak dla mnie ten świat jest dużo bardziej wyjątkowy i ciekawy. Projekt jednak, by uniknąć problemów takich jak w przypadku pierwszego projektu, postanawiam prowadzić sam, ściśle według zasad które obmyślam. Świat jest przenoszony w skali 1:1 (bardziej mi odpowiada 1,1, gdyż miejscami nanoszę własne poprawki). Co wyznaczony przeze mnie segment będę wydawał do ściągnięcia wersję z moimi postępami.

Screeny
http://i39.tinypic.com/2nl7htx.png

Download
v0.1.0.1 (wymaga najnowszego snapshota)
http://speedy.sh/ydrd5/Altaron-3D-v0.11.rar

Changelog


v0.1.0.0

Nowości

- Budynki:

Miejski Depozyt
Urząd Pocztowy
Kowal
Płatnerz
Sklep z Jedzeniem
Sklep "Rzadkie Towary z Daleka"
Piekarnia
Sklep z Zabawkami
Warsztat Ciesielski
Krawiec
Sklep "Drobiazki Detryta"

- Domy Mieszkalne:
Targowisko 1, 10
Królewska 1
Zaułek Rzemieślników 5b, 6
Główna 6


v0.1.0.1

Nowości

- Budynki:
Handlowy Bank Neolith
Sklep z Ekwipunkiem
Biuro Rejestru Ludności
Sklep z Meblami

- Domy Mieszkalne:
Targowisko 3, 7
Praktyczna 4, 5
Królewska 3, 4

Poprawki

- Poprawki graficzne z v0.1.0.0

v0.1.0.2

Nowości

- Budynki:
Gildia Magów
Gildia Wojowników

-Domy Mieszkalne:


- Kanały:
Wejście obok Biura Spisu Ludności

Poprawki

- Poprawki graficzne z v0.1.0.1

Swistakowy
18-10-13, 09:41
Liczę na screeny.

Yardi1993
18-10-13, 12:06
Na zachętę i na potwierdzenie tego, że coś faktycznie jest na rzeczy.
http://i40.tinypic.com/1196ych.png

Obles
18-10-13, 14:17
Gratuluje i powodzenia!
Czekam na kolejne screeny :oczko:!

cewix
18-10-13, 15:04
NIGDY, ale to NIGDY nie pisz jednym ciągiem takiej długiej wypowiedzi.
sprawiłeś, że moje oczy krzyczą z bólu!
Rób więcej odstępów/spacji itp. Wtedy jest to bardziej czytelne.

A co do projektu to życzę powodzenia ^^

Yardi1993
20-10-13, 08:50
W związku z problemem, który mnie czeka przy hamachi i większą ilością graczy, będę wydawać Altarona 3D w wersji do ściągnięcia. Testujących proszę, o informowanie mnie na pw lub forum o wszystkich błędach, niedociągnięciach lub sugestiach. Jestem otwarty na propozycje i krytykę.

A teraz przed wami Altaron 3D 0.1v http://speedy.sh/ydu45/Altaron-3D.rar

Obles
20-10-13, 16:10
Wygląda to arcyciekawie.
Na pewno uruchamia wyobraźnie, oby tak dalej! :)

malpad
20-10-13, 18:43
Woho! Nieźle! Sam miałem taki pomysł, ale niestety zbyt dużo ważniejszych rzeczy ;/

Yardi1993
20-10-13, 20:28
I proszę, wersja 0.11v w pierwszym poście. Czy chcecie bym zamieścił tutaj na stronie changelog?

Tron
20-10-13, 20:33
Imponująco to wygląda, powodzenia w dalszym budowaniu!

Swistakowy
20-10-13, 21:16
Owszem, prosimy o changelog ;3

Uhh
20-10-13, 23:40
Mapa bardzo mi się podoba no i dzięki tobie mogłem spalić neolith:zwycięzca:

Yardi1993
21-10-13, 14:49
Niedługo będziesz mieć więcej możliwości pozbycia się Neolith :) (dynamit w kanałach czy inne wymysły).

Oczywiście, żeby nie było, zastrzegam sobie prawo do korzystania z tej mapy w innych celach niż na swoich komputerach i zamkniętych prywatnych serwerach. Robię to, ponieważ w planach (dalekich) mam zamiar postawić własny serwer z systemem RPG i nie chcę, by przez to miał on problem zdobyć nowych graczy :).

mortans
21-10-13, 16:42
Sam pomysł bardzo ciekawy ale mapa hmm... jak dla mnie te pomieszczenia są za ciasne i jak na razie świecą pustkami. W wersji 1.7 mają dojść meble więc wierzę, że wypełnisz je czymś :).

Tak się tylko zapytam. Masz zamiar całe królestwo przenieść do Altaronu ? Jeśli tak jestem baaardzo ciekaw jak zrobisz góry i podziemia. Czekam na kolejne materiały z twojej pracy :)

my life
21-10-13, 20:02
Nie wiem jak normalnie, ale na screenach to wygląda jak klocki lego ;P

Slythia
21-10-13, 20:02
Pytanie pewnie głupie, a odpowiedź oczywista, ale jak po rozpakowaniu pliku włączyć grę?

Głupie pytanie - masz zainstalowaną grę?

Nie wiem jak normalnie, ale na screenach to wygląda jak klocki lego ;P

Przecież taki jest urok minecrafta.

beta2468
22-10-13, 23:00
Super ;) powodzenia :owca2:

Yardi1993
23-10-13, 09:11
Parę odpowiedzi :

Chcę przenieść całe królestwo Altaronu. W planach najpierw mam zrobić Neolith całe (całą dolinę), a później swoje prace przeniosę na południe.

Jeśli dojdą meble, owszem, dodam je. Mógłbym dodać modem, ale jeśli potem weszły by w oryginalnym kliencie, byłby mały problem. Dlatego unikam modów.

To jest mapa, a nie gra. Bez gry nie uruchomisz mapy. A mapka teraz będzie wymagać klienta 1.7 do poprawnego działania. (wybaczcie Ci, którzy minecrafta nie kupiliście)

Też nie mogę się doczekać gór, ale nie mogę zacząć wszystkiego naraz.

I jeszcze tak samo odnośnie projektu. Jestem jednocześnie aktywnym graczem Altaronu i póki co chcę jak najszybciej wytrenować swoją rycerkę i wbić nią 30 poziom. Po tym przygotuję dla was wersje v1.0.2 do końca.

leon
23-10-13, 12:07
fajne fajne też kiedyś przenosiłem Mapkę z pewnej gry do Minecrafta :) troche się na pracujesz ale opłaca się :)

Yardi1993
01-11-13, 22:07
Widzę że mój projekt trafił nawet na "fejsbóka". Żeby nikt nie mówił, że porzuciłem projekt, prace trwają, ale wiecie, w końcu robotę znalazłem a jeszcze dziewczyna itp, a skille same się nie dobiją (tym bardziej że przez nieuwagę padłem i porzuciłem Altarona na ok 5 dni). Gildia magów jest już natomiast prawie skończona. Później będzie gildia wojowników. :) Pozdrawiam was

Swistakowy
10-11-13, 15:12
Mam Minecraft i pobrany ten plik. I co mam zrobić?

Slythia
10-11-13, 15:30
Mam Minecraft i pobrany ten plik. I co mam zrobić?
1. Pobieramy dowolną mapkę, kopiujemy z folderu "Pobieranie/Downloads"
2. Wchodzimy w "Start" -> "Uruchom" -> wpisujemy %appdata%
3. Klikamy na .minecraft -> saves
4. Wklejamy mapkę do folderu "saves" i wypakowujemy.

mortans
18-11-13, 16:46
Czekamy na kolejne aktualizacje mapy :) mapka nie jest doskonała ale to zrozumiałe ponieważ ciężko przenieść realia Tibia do Minecrafta. Życzę wytrwałości !

Krejzol
04-12-13, 21:52
Dzieje się coś jeszcze z tym projektem? Zero jakichkolwiek oznak życia :zaskoczony:

Swistakowy
06-01-14, 15:47
Umarlo? :\