PDA

Zobacz pełną wersję : Debugi


12575107
25-12-11, 18:42
Witam!
Po pobraniu nowego klienta pojawiły mi się Debugipo 20minutach gry wyskoczył mi pierwszy Błąd i zaczął się powtarzać i teraz w ogóle nie mogę zalogować,ponieważ od razu wywala błąd :

http://img59.imageshack.us/img59/8099/debugq.png (http://imageshack.us/photo/my-images/59/debugq.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Przy włączeniu ponownie Gry wywala Raport :
Debug Assertion 8.50 Communication.cpp 1478
Nie Gru 25 18:25:56 2011
Graphic Enigne: DirectX9 (2)
Operating System: Windows XP Home Edition in POL
Processor: Intek Pentium 4 3.00GHZ
Video Card: Intel(R) G41 E
Last Packet Types: 106 103 109 160 140 103 109 131 180
Last Packet: 106 002 008 132 008 002 001 097 000 000 000 000 000 244 003 000
Player Position: [2039,2169,6]
Player Name: Dedix Master (Altaron)
Player Action: 049 055 056 046 050 052 056 046 055 052 046 057 056 058 055 049 055 050
Player.cpp 361: exception occurred, reason:
Network.cpp 992: exception occurred (ErrorCode = 0), reason:
Control.cpp 1326: exception occurred(Type = 106)(MainWindow = 48876792),
reason:
Communication.cpp 1737: exception occurred (rx = 15) (try = 13), reason:
Communication.cpp 1544: exception occurred (Type = 97) (CreatureID = -
2147482636), reason:
Communication.cpp 1478: outfit has not all gour directions (Creature->OutfitType
=167) (GetOutfitPatternWidth(Creature->OutfitType) = 1)

Proszę o szybką odpowiedź,ponieważ chciałbym jeszcze dziś pograć :D

jasiek50
25-12-11, 18:52
ja gdy włączam grę po kilku minutach wyskakuje mi ten błąd. po czym kilka razy mnie wywali w przedziale kilku do kilkunastu minut lecz później błędy nie są tak częste, aczkolwiek się powtarzają raz na godzinę albo dwie.

siwyus
25-12-11, 18:52
Ściągnij jeszcze raz klienta. Jak nie podziała to Opcje>Grafika i zmien silnik graficzny.

Kamillo
26-12-11, 17:50
nic to nie daje panowie :) ja mam to samo chciałem sobie pograc ale z tego co widze, to nie zrobię tego w ogóle :| żal

Tron
26-12-11, 17:55
Jeśli zmiana silnika w ustawieniach nie pomaga. Trzeba usunąć CAŁKOWICIE starego klienta Altaronu - wszystkie pliki, a następnie należy pobrać i zainstalować nowego ze strony.

Kamillo
26-12-11, 18:57
to też zrobiłem :) jest jeszcze jakaś możliwośc? ponieważ skanowałem komputem w poszukiwaniu wirusów lecz ich tam nie ma. Nie mam zielonego pojęcia co się stało :|

przeszukałem ponownie komputer i NIE ma żadnych plików z Altaronu a dalej ten błąd wyskakuje... zmiany w grafice też nic nie daja :| pomóżcie!!

Slythia
26-12-11, 18:58
Kiedy pojawia się debug? Jest jakiś element wspólny?

Kamillo
26-12-11, 19:05
tak! jedna z moich postaci wywołuje debuga :| na inna moge normalnie sie logowac

Slythia
26-12-11, 19:06
Jaki nick?

Kamillo
26-12-11, 19:49
Collie :) będę wdzięczny za pomoc

Proszę również poinformowac mnie o jakimkolwiek progressie ;) bo coś czuję że dzisiaj jeszcze nie pogram. Pozdrawiam

Kamillo
26-12-11, 21:26
Sorki ale czy ktoś kompetentny może mi pomóc? Dziękuję..

Slythia
26-12-11, 22:02
Z postacią wszystko dobrze - musisz więc ściągać klienta do skutku.

Van Taron
26-12-11, 22:12
Jak sięgam pamięcią już był taki problem a dokładniej zgłosił nam go Xordon i kilka innych graczy. Z początku myśleliśmy że to wina Systemu Operacyjnego albo biblioteki DirectX.

Ale upewnijmy się...

Podaj dokładnie Twój System Operacyjny.
Jaką wersje DirectX masz, jeżeli starszą niż 9, zaktualizuj.
Sprawdź dokładnie czy Antywirus albo Zapora sieciowa nie blokuje Altarona.

To może być też spowodowane przez ustawienia grafiki, instrukcja podana przez Drakonno :

Ustawiacie w opcjach grafiki.
Win < XP albo bez Direct 9 = Direct 5
XP z Directem 9 = Direct 9
Vista i wyższ = OpenGL

Jeżeli dalej nie pomoże, będziemy próbować.

Temat z krytycznym błędem : https://forum.altaron.pl/showthread.php?t=689

Kamillo
26-12-11, 22:16
Ok, więc posiadam windows XP ,Direct 9 spróbuję wyłączyc antywirusa :) spróbuję również rozpakowac grę nie tylko przez winrara :)

Van Taron
26-12-11, 22:21
Ok, więc posiadam windows XP ,Direct 9 spróbuję wyłączyc antywirusa :) spróbuję również rozpakowac grę nie tylko przez winrara :)

Na XP jeszcze nigdy nie było problemów, bibliotekę masz zaktualizowaną, więc możliwe że coś blokuje typu właśnie Antywirus. Ale też może być taka opcją że brakuje mimo wszystko jakiś plików dll. Sosna wspominał coś o vcredits czy microsoft net.framework. Nie wiem jak to się odnosi do Altarona ale warto spróbować.

Rozpakowywanie innymi programami nie ma znaczenia typ bardziej że jest spakowane w formacie zip, więc nawet Windows sobie poradzi :). Archiwum też nie jest uszkodzone bo sam dzisiaj sprawdzałem je.

Kamillo
26-12-11, 22:35
o dziwo w tej chwili zalogowałem się. trwało to może z minute i znowu błąd ;o wyślę na pw ten głupi kod którego nie rozumiem :) może coś wywnioskujesz z tego.

niestety nic nie pomaga a kodu nie mogę skopiowac. nie mam siły juz do tego problemu może czas najwyższy na formata? po nim zawsze cuda się dzieją ;D