PDA

Zobacz pełną wersję : Mały problemik


jakub00s
07-10-11, 14:46
Witam. Niedawno postanowiłem wznowić przygodę z altaronem i spróbować swoich sił w grze magiem. Nadmienię, że z problemem, o którym odpowiem za chwilę, zmagam się dłuższy czas.

W historii mojego maga są już odnotowane cztery 'wpadki' , z czego dwa niestety właśnie przez owy problem. Otóż tak: Mogę chodzić godzinami po mieście i nic się nie dzieje. Natomiast gdy wyjdę na chwilkę zdobyć troszkę doświadczenia, często się zdarza, że wyświetla się okno systemowe "Program Altaron przestał działać" , po czym gra zostaje zamknięta. Niestety dzisiaj już bym wyszedł obronną ręką z opresji kilkunastu czerwi, lecz niestety po pierwszym 'kicku' zdążyłem się zalogować, uleczyć i znów dostałem kicka, z którego to już niestety nie wyszedłem zwycięzko. To samo wczoraj, padłem z własnej winy (a może z przeceny swoich umiejętności) otoczony przez cyklopów. Wracając po cenny plecak niestety dostałem owego kicka i przygoda zatoczyła swoje koło.

Rycerzem takie kicki jako tako nie przeszkadzały, natomiast magiem w 75% kończą się one śmiercią.

Dodam, że mam podmienione wszystkie pliki etc, natomiast na Direx 5 przez 2 godziny kicka nie dostałem, jednak gra na takiej grafice co najmniej mi nie pasuje. Jeśli ktoś miał taki problem, bądź jakiś gracz, lub 'ktoś z wyższej półki' potrafi go rozwiązać, bardzo byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam, Lectre.

Wiked[KaZ]
07-10-11, 15:10
Jaki System Operacjny ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Polecam

Odinstalować aplikację, wyczyścić rejestr i ponownie ją zainstalować
Tryb zgodności


TRYB ZGODNOŚĆ


Klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonę gry
Wybieramy Właściwości
Otwieramy zakładkę Zgodność
Wybieramy opcję Uruchom ten program w trybie zgodności z: Najpierw wybieramy XP SP2 (jeżeli nie zadziała warto zobaczyć z 98, działa np. w F1 challenge)
I zaznaczamy Uruchom jako administrator
Jeżeli jeszcze gra nie zadziała zaznaczamy Wyłącz kompozycję pulpitu

jakub00s
07-10-11, 16:29
Windows 7 x64.

Próbuję zastosować to co mi napisałeś, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

siwyus
07-10-11, 17:28
Zmień silnik grafiki: Opcje>Grafika>Zaawansowane>DirectX5 / DirectX9 / OpenGL.

jakub00s
07-10-11, 18:33
Zmień silnik grafiki: Opcje>Grafika>Zaawansowane>DirectX5 / DirectX9 / OpenGL.

Tak, ale gdy zmienię na DirectX5, to jestem w stanie policzyć piksele. Opcja openGL nawet nie pokazuje się dostępna (nie wiedzieć czemu).

gonzoraz
07-10-11, 21:13
Nie wiem czemu ci openik nei dziala na openie wszystko smiga