PDA

Zobacz pełną wersję : Tryb chodzenia WSAD


eremce
20-10-18, 21:12
Uważam, że przez to w jaki sposób działa tryb WSAD jest on bezużyteczny, gdyż po napisanu czegoś na czacie musimy go znowu zaznaczać. Tryb wsad powinien być ustawiony na zasadzie włącz/wyłącz tylko po zaznaczeniu lub odznaczeniu tej opcji. Biegamy WSAD->klikamy enter-> piszemy -> wysyłamy enterem-> biegamy dalej WSADem

3373722
20-10-18, 23:22
+ dodac mozliwosc obracania sie naWSAD

Catthon
20-10-18, 23:26
Od nowej wersji klienta będzie dostępny skrót klawiszowy - ctrl+E albo ctrl+w będzie wyłączało/włączało tryb pisania. Będzie okej?

Kręcenie się zostało zaproponowane, może zostanie wprowadzone.

eremce
21-10-18, 00:36
Biorąc pod uwagę jak to działa na innych OTCkach, to najlepszym rozwiązaniem jest klikanie klawisza enter tak jak np. w WOWie. Biegamy WSADem, chcemy coś napisać to wciskamy enter, piszemy, enter ponownie i biegniemy dalej. Skrót ctrl+e sprawi tylko tyle, że nie będzie trzeba zaznaczać pola z wsadem po uruchomieniu klienta.

Catthon
21-10-18, 00:57
To tak jakby jeden guzik więcej? Bo kliknięcie "enter" też zastępuje tylko zaznaczanie pola. Ale okej, podpytam czy to możliwe.

eremce
21-10-18, 01:48
Chodzi o to, że jak klikamy enter to się ta opcja odznacza a ma pozostać zaznaczona tylko nasza klawiatura ma wejść w tryb czatu.

Catthon
22-10-18, 11:13
A jak wtedy wysyłasz wiadomość? znowu enterem i zamyka się tryb czatu?

eremce
22-10-18, 11:26
Tak, cyk enterek i biegniesz dalej.

Camol
22-10-18, 11:27
A nie może być np. tak:

Opcja 1.
Tryb WSAD jest ZAWSZE włączony. Aby pisać robimy tak
ENTER
piszemy
ENTER wysyła wiadomośc i znów aktywuje się WSAD

Opcja 2.

Aktywacja/deaktywacja WSAD na np. SHIFT+ENTER.
przy drugiej opcji tryb wsad jest domyślnie wyłączony.

3373722
22-10-18, 12:26
A nie może być np. tak:

Opcja 1.
Tryb WSAD jest ZAWSZE włączony. Aby pisać robimy tak
ENTER
piszemy
ENTER wysyła wiadomośc i znów aktywuje się WSAD

Opcja 2.

Aktywacja/deaktywacja WSAD na np. SHIFT+ENTER.
przy drugiej opcji tryb wsad jest domyślnie wyłączony.

O opcji 1 eremce juz pisze 4 post chyba xD

Catthon
24-10-18, 10:59
Zostało zgłoszone do zrobienia, ale też przed napisaniem tego tematu wprowadzono opcję ze skrótem klawiszowym. Nie wiem kiedy zostanie wgrana poprawka.