PDA

Zobacz pełną wersję : Dziala serwer?


scymork22
30-06-14, 20:59
Dziala serwer ? chce sie zalogowac na pvp i nie da rady.
Na serwerze testowym to samo.
Na zwyklej tibi.

Mcree
30-06-14, 21:07
ta <znaczki>

scymork22
30-06-14, 21:24
A wiesz czm sie zalogowac nie moge ??

Arkon
01-07-14, 00:49
A wiesz czm sie zalogowac nie moge ??

a dokładniej co pisze, gdy próbujesz się zalogować?

scymork22
01-07-14, 12:36
Nie można połączyć się z serwerem.
Błąd: server name does not exist. (11001)
Więcej informacji na www.altaron.pl

Arkon
01-07-14, 13:08
może amsz zablokowane porty nie znam się na tym 11001 xd

scymork22
01-07-14, 13:22
A jak je odlokowac :D?

I ktore??

Tron
01-07-14, 14:15
http://lmgtfy.com/?q=Jak+odblokowa%C4%87+porty

scymork22
01-07-14, 14:18
http://lmgtfy.com/?q=Jak+odblokowa%C4%87+porty

Ja tak robilem . ale nw ktory link . pozatym juz odblokowalem porty i dalej mam ten sam blad .

Tron
01-07-14, 14:27
Czyli spróbujmy wszystkiego.

Spróbuj uruchomić ponownie komputer. Odinstaluj obecnego klienta gry i zainstaluj nowego ze strony głównej gry. Działasz przez serwer proxy? Jeśli tak to spróbuj bez. Sprawdź też czy Firewall nie blokuje gry (wyłącz go). Spróbuj wysłać pakiety na domenę www.altaron.pl przez cmd komendą "ping www.altaron.pl".

Błąd 11001 to chyba coś z DNS, ale nie jestem pewien.

Jeśli odblokowałeś porty, to które?

scymork22
01-07-14, 15:57
Porty odblokowalem 11001.
Zrobilem
Zrobilem
Przez serwery proxy nie wiem ale poszukam
Firewall wylaczony
Wyslane
Wyniki: Ping statistic for 193.169.78.22
Pacekts: Sent: 4 Recived: 4 Lost: 0 (0% loss)
Aproximent round trip times in milli-seconds=
Minium= 10ms, Maximium= 18ms, Avarage= 13ms

A jeszcze nie dodalem gralem juz wczesniej na tym kompie ale usunolem pod nickiem Scymork (hacked :C)

Mam pomysl by przez ipchangera moze grac ?? Tylko by mi sie ip i wersja przydala .

Jak probowalem jakies pliki odnowa zainstalowac pisalo ze blad z polaczeniem internetowym lub z serwerem proxy. Jak wylaczc to proxy czy cos ?

scymork22
02-07-14, 12:16
To wiesz jak mi pomoc :?

Mcree
02-07-14, 12:46
Ja bym proponował jeszcze jedną rzecz sprawdzić, mianowicie:
Start ->uruchom -> cmd (command w niektórych) ->pathping serv.altaron.pl
Zobacz w którym miejscu masz utratę pakietów (jest pokazana cała droga od Twojego kompa do serwera Altaronu)
Jeśli na drodze między Twoim dostawcą, a Altaronem to musisz się zwrócić o odblokowanie portów.
Pozdrawiam

P.S.
Wrzucę jak to u mnie wygląda :>
http://iv.pl/images/19576765216470513743.jpg (http://iv.pl/)

scymork22
02-07-14, 15:58
http://i61.tinypic.com/vwzyc4.png

I co z tym zrobic?

scymork22
03-07-14, 08:55
1 Sprawdzilem nic nie dziala.
2 Sa ustanowione na automatyczne
3 Zrobione dodam screena
4 Bylem u kolegii informatyka i powiedzial ze to klopot z windwsem jest a nie laczem wiec da mi jutro plyte i sb windowsa sciagne
5 Na 2 kompie mi dziala altaron tyle ze tamten nie moj i lezy w pracy wiec sb nie pogram na nim
http://i61.tinypic.com/30a72p0.png

scymork22
03-07-14, 09:59
Wiec problem rozwiązany!!! Przyczyną był Windows! Dziękuje serdecznie wam za pomoc i mam nadzieje ze zobaczymy się w grze :p Teraz planuje napisać moja historie !


KONIEC TEMATU